Izbori za predsjednika Hrvatske

Ogromne gužve na biralištima, u BiH do 11:30 glasovalo 4.800 birača

guzve
Foto: Vecernji.ba
11.01.2015.
u 12:16

Građani s pravom glasa na izborima za predsjednika Hrvatske biraju u drugom krugu između dosadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića i HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović

Hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini danas  glasuju na 15 biračkih mjesta u četiri grada. Usprkos većem odzivu nego u prvom krugu izbora u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci nisu zabilježene gužve ili drugi problemi. Međutim, situacija u Mostaru bila je znatno drugačija. U tom gradu je do 11:30 glasovalo 3.500 birača. U Sarajevu je do 11:30 glasovalo 800, u Tuzli 300, a u Banjoj Luci 200 birača.

Deset biračkih mjesta u Mostaru očito nije dovoljno za normalno glasovanje birača s cijelog prostora Hercegovine. Od jutarnjih sati pred nekim biračkim mjestima stvoreni su veliki redovi birača. Čekalo se satima, a u takvoj situaciji bilo je i manjih verbalnih incidenata između njih. Intervenirala je i policija koja je umjeravala promet te pomagala da sve prođe u najboljem redu. Većina građana nije krila ogorčenje ovakvim načinom organizacije glasovanja, odnosno činjenicom da nije predviđen veći broj mjesta za glasovanje. 

Član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ-a BiH,  Dragan Čović, koji je glasovao u Mostaru, također je skrenuo pozornost na nedovoljan broj biračkih mjesta u BiH.  
-Kada bi se realiziralo samo ovo što su obećali u kampanjama i sučeljavanjima mi bismo mogli doći u priliku da više nikad ne glasujemo u ovolikim redovima i da ovoliko ljudi čeka. Ako se već glasuje, onda se treba glasovati u ambijentu u kojem ćemo se osjećati kao ljudi, a ne da imamo jedno glasačko mjesto za Mostar, za zapadnu Hercegovinu i Livno.Ja mislim da će se to već desiti na sljedećim izborima, kazao je Čović, koji smatra da glasovi bh. Hrvata neće biti presudni za ishod izbora u Hrvatskoj. 
     
​U Bosni i Hercegovini u prvom krugu za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj glasovalo je 7.369 birača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?