TREBA LI NAM 8 SATI SNA?

Odlučio je spavati isprekidano poput Napoleona i Nikole Tesle. Evo što mu se dogodilo

spavanje
Foto: screenshot/youtube
1/3
12.04.2016.
u 19:01

Metodu polifaznog spavanja odlučio je isprobati i jedan "moderni muškarac". Odlučio je spavati po 4,5 sati noćnog sna i dvaput preko dana po 20 minuta

Najmanje sedam do osam sati noćnog sna potrebno nam je da bismo bili zdravi, tvrde stručnjaci. Nekvalitetan i nedostatan san može nam uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, tvrde. 

Ipak, neki od najvećih genijalaca upravo su noćni san zanemarili, barem u ovoj 8- satnoj kombinaciji, piše Vecernji.hr. 

Leonardo da Vinci, Napoleon, Thomas Jefferson, Buckminster Fuller i Nikola Tesla bili su, između ostalog, poznati i po tome da su vrlo malo vremena odvajali za san. Vjerovalo se da je upravo takav obrazac spavanja bio jedan od uzroka njihove genijalnosti.

Leonardo da Vinci spavao je po 30 minuta svakih 3,5 sati, Napoleon je obično spavao od ponoći do 2 sata ujutro, zatim od 5 do 7 sati. Thomas Jefferson, jedan od najvećih izumitelja svih vremena, navodno nikad nije spavao dulje od dva sata u komadu. Poznati američki arhitekt i izumitelj Buckminster Fuller spavao je po 30 minuta svakih šest sati. Nakon što je nekoliko godina spavao na ovaj način, liječnici su ga pregledali te su ga proglasili savršeno zdravim.

Ovu metodu polifaznog spavanja odlučio je isprobati i jedan "moderni muškarac". Odlučio je spavati po 4,5 sati tijekom noći i dvaput preko dana po 20 minuta. 

Prva dva dana bio je strašno umoran i nije imao energije za obavljanje uobičajenih dnevnih aktivnosti. Što mu se dogodilo tijekom ovog eksperimenta i do kojeg je zaključka došao, pogledajte u videu...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?