Parlament BiH

Izmjene Zakona o trošarinama pred zastupnicima 10. svibnja

27.04.2017.
u 12:59

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, u prvom čitanju (principi), a kojim se predviđa uvođenje dodatne takse od 0,15 KM po litri goriva naći će se na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je zakazana za 10. svibnja. 

Na posljednjoj sjednici odlučeno je da će se izmjene i dopune Zakona o trošarinama razmatrati po skraćenom postupku, što znači da će se do sjednice 10. svibnja o principima na kojima zakon počiva izjasniti ustavnopravno i nadležno povjerenstvo za proračun i financije od čijih pozitivnih mišljenja ovisi samo usvajanje zakonskih rješenja u prvom čitanju. 

Na dnevnom redu iste sjednice je i prijedlog o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, predlagača Vijeća ministara BiH, (prvo čitanje), skraćeni postupak, kao i prijedlog o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, predlagača Vijeća ministara BiH, (prvo čitanje), skraćeni postupak.

Među setom ovih zakonskih rješenja je i prijedlog zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе, predlagača Vijeća ministara BiH, (prvo čitanje), skraćeni postupak, javlja Anadolija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije