Priopćenje

Reakcija Večernjeg lista zbog neistina koje je objavio DF

01.10.2018.
u 18:04

U tekstu na kojeg se poziva Komšić ni u jednoj rečenici nije spomenuto formiranje nacionalne policije, niti se ijednom riječju aludiralo na to. Naslov teksta u Večernjem listu glasi: Standard policije u BiH mora biti na razini EU

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić objavio je u svom priopćenju, pozivajući se na Večernji list, kako je Dragan Čović "najavio formiranje nacionalne policije, koju otvoreno naziva svojom."

 

U tekstu na kojeg se poziva Komšić ni u jednoj rečenici nije spomenuto formiranje nacionalne policije, niti se ijednom riječju aludiralo na to. Naslov teksta u Večernjem listu glasi: Standard policije u BiH mora biti na razini EU.

Aktualni hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović citiran je u dijelu gdje je zahvalio policiji "koja često radi u nemogućim uvjetima da bismo se svi mogli osjećati sigurnim diljem BiH".

 

Tekst na kojeg se poziva Komšić donosimo u cijelosti kako bi se javnost uvjerila u neistinite konstrukcije gospodina Komšića.

 

Standard policije u BiH mora biti na razini EU

 

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobovima 64 u proteklom ratu poginula hrvatska policajca u svim mjestima SBŽ-a obilježen je blagdan sv. Mihovila arkanđela, nebeskog zaštitnika hrvatske policije.

 

Sjećanje na poginule

 

Cvijeće je položeno i na grobovima dvojice brutalno ubijenih hrvatskih policajaca povratnika u Travnik 1997. godine, Perice Bilića i Ante Valjana, pokopanih na travničkom ratnom groblju Prahulje. Svijeće su zapalili i predstavnici MUP-a SBŽ-a koje je predvodio ministar Feliks Vidović, a središnja proslava održana je u travničkoj župi Ovčarevo, čiji je nebeski zaštitnik sv. Mihovil arkanđel. Proslavi su nazočili i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i drugi visoki dužnosnici. Mjesni župnik fra Dario Udovičić pozdravio je sve nazočne i čestitao policajcima ovaj blagdan, uz riječi kako je odabir sv. Mihovila za svog zaštitnika i jasna poruka da su oni na strani pravde i istine. Uz koncelebraciju mjesnog župnika i gvardijana franjevačkog samostana u Gučoj Gori fra Drage Pranješa Čarlija i još petnaestak svećenika svetu misu zadušnicu predvodio je dr. prof. fra Stipo Klajić. Nakon svete mise druženje je nastavljeno. Tom prigodom predsjednik HDZ-a Čović zahvalio je policiji “koja često radi u nemogućim uvjetima da bismo se svi mogli osjećati sigurnim diljem BiH”.

 

- Mnogi često ne znaju cijeniti vaš rad. Zbog toga svima nama koji ćemo biti u strukturama vlada ovih županija, ali i na razini entiteta i države, jedno ohrabrenje da svoje proračune potpuno drugačije planirate za rad policije - naglasio je dr. Čović istaknuvši da razine primanja i plaća moraju pratiti standard policije, “gdje se i mi želimo uključiti, a to je Europska unija”.

 

Časni policijski posao

 

Osim u SBŽ-u, svečano je bilo i u ostalim većinski hrvatskim županijama u BiH, pa je tako u Ljubuškom proslavljen blagdan, a nakon svete mise u crkvi svetog Ante na Humcu uslijedila je svečanost i obraćanje Zdravka Borasa, prvog čovjeka MUP-a u ZHŽ-u. - Policajke i policajci, upućujem vam čestitku na poštenom i predanom radu, zahvaljujući kojem je ZH županija najsigurnija u Federaciji. Također, uz svakodnevni rad na području županije naši policajci sudjeluju u raznim akcijama izvan ZHŽ-a te s ponosom mogu reći kako su naši policajci pokazali da se mogu uspješno nositi sa svim izazovima. Sa željom da nastavite uspješno obavljati svoj časni policijski posao, na ponos svih nas, drage policajke i policajci te djelatnici MUP-a, još jednom čestitam vam Dan policije - poručio je Boras u svom govoru. Ministar financija u ZHŽ-u Toni Kraljević istaknuo je kako trajna obveza ostaje jačati Ministarstvo unutarnjih poslova kao jednu od najvažnijih karika županije koja je, kako je istaknuo, zadnji branik nacionalnih interesa. •

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije