krajnji rok

Gotovo 7 kilometara autoputa od Tarčina do Bradine u funkciji će biti krajem kolovoza

Foto: Autoceste FBiH
1/3
07.06.2022.
u 17:37

Ukupna dužina dionice Tarčin – izlaz Ivan, odnosno do Bradine iznosi 6,9 kilometara, a vrijednost investicije je 250 milijuna i 731 tisuća KM bez PDV-a

Rok za završetak 6,9 kilometara autoputa od Tarčina (južno od Sarajeva) do Bradine, uključujući i tunel Ivan, čije su obje cijevi probijene trebao je biti do kraja svibnja. Rok je odavno probijen, a sada je kao krajnji rok postavljen kraj kolovoza uz mogućnost da bude završeno i do 15. kolovoza. 

Tu informaciju potvrdio je danas i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, javlja Klix.ba. On je kazao da je to krajnji rok do kojeg se izvođač radova obvezao da završi projekt te da spomenuta dionica autoputa bude u funkciji.

Dužina dionice od Tarčina do tunela Ivan je duga 4,9 kilometara. Radi se o trasi s dosta visokim nasipima i armiranoj zemlji. Na toj trasi je i most Raštelica koji prelazi preko magistralne ceste M17 i rijeke Kalašnice. Most ima 13 raspona. U tom dijelu planirano je i odmorište.

Potom slijedi drugi most koji premoštava magistralnu cestu i širu dolinu te taj most ima 19 raspona.

Krajem 2021. godine probijene su obje cijevi tunela Ivan koji je dug 1.721 metar. Izgradnja tunela je iznosila 57,6 milijuna eura bez PDV-a.

Ukupna dužina dionice Tarčin – izlaz Ivan, odnosno do Bradine iznosi 6,9 kilometara, a vrijednost investicije je 250 milijuna i 731 tisuća KM bez PDV-a. Na ovu dionicu se privremeno gradi spojna cesta, a koja će osigurati komunikaciju između magistralne ceste M17 za pravac prema Konjicu i autoceste A1 Sarajevo–Mostar.

Nadležni su se obvezali da će od sredine kolovoza spomenuta dionica biti u funkciji tako da će se autoputem dolaziti do Bradine nadomak Konjica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?