Intervju člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića

Čović: Neće biti rata iako neki žele reprizu "događanja naroda"

28.01.2017.
u 07:00

U Mostaru se danas održava VII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH koje će biti izvještajnoga karaktera. Predsjednik HNS-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ističe kako će HNS potvrditi snažno opredjeljenje za nastavak važnih reformi u BiH. Alternative tome zapravo i nema unatoč krizi koja vlada između partnera u vlasti i poremećenim odnosima.


Što treba očekivati od ovog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, jačanje zajedništva, nove političke inicijative...?

- Ovoga puta na HNS-u nećemo donositi nove deklaracije, ali ćemo potvrditi i pokazati snažno zajedništvo. Ovo zasjedanje je izvještajno i na njemu će biti oko 500 sudionika. To će samo po sebi biti značajna poruka.


Možete li objasniti na čemu će se suštinski raditi u smjeru jačanja toga zajedništva?

- Ideja je da na Saboru HNS-a predstavimo jedno izvješće i oko njega dobijemo jedinstveno stajalište u kojemu je presjek stanja, ali i prijedlozi što dalje. Uz to, morat ćemo, sukladno izbornom rezultatu, prilagoditi sastav Sabora. Oni koji više nisu izabrani zastupnici na bilo kojoj razini vlasti više neće biti sastavni dio tog Sabora. Neki ljudi će također ispasti iz vodstva HNS-a jer više nemaju izabrane predstavnike, odnosno izborni legitimitet. U budućem vodstvu i tijelima HNS-a imat ćemo ljude sukladno izbornom rezultatu, ali naša je želja i imati široki temelj zajedništva s više uključenih stranaka čiji je utjecaj vidljiv.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?