Trebaju terapiju

Oko 800 oboljelih od multiple skleroze

19.05.2024.
u 16:11

U Federaciji BiH u ovom trenutku je oko 800 oboljelih od multiple skleroze koji trebaju adekvatnu terapiju, piše Faktor.

Iako se terapija više ne čeka po pet godina, i dalje se događa da se na listi čekanja za lijek koji zaustavlja progresiju bolesti i poboljšava kvalitetu života nađe i po 200 pacijenata, kaže Gordan Muzurović, predsjednik Udruge oboljelih od multiple skleroze, koja okuplja oko 550 članova, i predstavnik mreže pacijenata "Pravo na lijek u Federaciji BiH".

Suvremenoj medicini još je nepoznata etiologija bolesti pa samim tim ne postoji ni lijek za njezino izlječenje. No, postoje dosta dobre terapije. Riječ je o skupim terapijama, a samo jedna, kako je ranije za Faktor kazao Muzurović, košta od 15 do 30 tisuća KM i pacijentu bi trebala biti uključena do kraja života. Dakle, čimbenik vremena je, i kada je riječ o multiploj sklerozi, u mnogim slučajevima ključan za ishod liječenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije