Hrvatska pomaže modernizirati OS BiH

19.05.2024.
u 17:12

Preliminarni posjet hrvatskog izaslanstva u povodu sudjelovanja Republike Hrvatske u Paketu izgradnje obrambenih kapaciteta (Defence Capability Building, DCB), inicijative Sjevernoatlantskog saveza za jačanje kapaciteta BiH, bit će održan u Sarajevu od 20. do 22. svibnja. Vlada Republike Hrvatske je u prosincu prošle godine putem DCB paketa uplatila pola milijuna eura za BiH za nabavu komunikacijske opreme. Oprema je primarno namijenjena bojnoj skupini lakog pješaštva. Posjet hrvatskih stručnjaka predvodi državna tajnica za Europu MVEP RH Andreja Metelko Zgombić. Državna tajnica susrest će se danas sa zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem te zamjenikom ministra vanjskih poslova Josipom Brkićem.

Stručnjaci iz MO RH će, u suradnji sa stručnjacima MO BiH i OS BiH, razgovarati kako se mogu zadovoljiti potrebe OS-a BiH za modernizacijom taktičke komunikacijske opreme, a koja ima visoku razinu uporabljivosti u civilnim sustavima, uz punu primjenu NATO standarda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije