SARAJEVO

Borjana Krišto razgovarala s veleposlanikom Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom

08.02.2023.
u 13:53

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je u Sarajevu  razgovarala s veleposlanikom Republike Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom.   

Krišto je veleposlaniku Girginu i turskom narodu ponovila izraze sućuti i istaknula da prijateljski turski narod može računati na potporu svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini. Dodala je da je dio mjerodavnih timova za potragu i spašavanje iz naše zemlje već u Turskoj, kako bi pomogli spasiocima na terenu, te da je dio specijaliziranog tima, s potrebnom opremom, sinoć krenuo kopnenim putem. 

 

Veleposlanik Girgin je zahvalio predsjedateljici Krišto i upoznao je s novim izvješćima o razmjerima posljedica potresa i opsežnim akcijama koje turske vlasti provode na pronalasku nestalih i pomoći preživjelim.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH izvijestila je veleposlanika Girgina da je u tijeku izvanredna telefonska sjednica Vijeće ministara BiH te da se iskreno nada i čvrsto vjeruje da će biti usvojena odluka o odobravanju sredstava tekuće proračunske pričuve za pomoć Republici Turskoj u saniranju šteta nastalih uslijed razornog potresa, u iznosu od milijun maraka.

Naglasila je spremnost Vijeća ministara BiH da, sukladno svojim nadležnostima i kapacitetima, nastavi pružati potporu Republici Turskoj i turskom narodu kako bi prevladali ove teške trenutke te najavila da ostaje u stalnom kontaktu s veleposlanikom Girginom u vezi s koordiniranjem pomoći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?