Udruge

BiH i Hrvatska ne bi se mogli obraniti bez hrabrosti i sposobnosti branitelja HVO-a

28.04.2017.
u 12:52

Vrijeme je da se jasno i glasno prizna kako BiH, ali i Hrvatska, ne bi mogli obraniti svoju suverenost bez žrtve i neviđene hrabrosti i sposobnosti branitelja HVO-a", priopćeno je

U povodu 25. obljetnice službene odluke Kriznog štaba Skupštine općine Mostara, koja je potpisana 29. travnja 1992. godine, da se Općinskom stožeru HVO-a povjeri obrana Mostara, zajedničkim priopćenjem za javnost oglasili su se Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i Udruga organizatora otpora HVO u BiH.

U priopćenju se navodi kako je ta odluka bila ključ sloma velikosrpske ideologije.

"Danas se suočavamo s ozbiljnom revizijom i iskrivljavanjem činjenica o povijesnim zbivanjima u Mostaru i BiH u to vrijeme. Vrijeme je da se jasno i glasno prizna kako BiH, ali i Hrvatska, ne bi mogli obraniti svoju suverenost bez žrtve i neviđene hrabrosti i sposobnosti branitelja HVO-a", stoji dalje u priopćenju.

Iz spomenutih udruga poručuju kako se nadaju da će povjesničari i politički analitičari znati cijeniti važnost 29. travnja te da će velika uloga HVO Mostara i Herceg-Bosne biti uvrštena u svijetle stranice BiH i njene euroatlantske budućnosti.

Ključne riječi
HVO

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
14:19 28.04.2017.

Te 92 u Travnju.je bila ustrojena Obrana Mostara zapovjednik je bio.Suad Ćupina i bile su tri vojske HVO .Armija i HOS dakle svi su sudjelivali sa tim da su u Obranu ukljuceni instruktori sa iskustvom koji su bili savjetnici i branili.Mostar sa Mostarcima koji nisu pobjegli i Makarsku .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije