Istražili smo

BiH će uskoro dobiti prvih 28 primalja, evo što očekuju na tržištu rada

25.06.2017.
u 11:00

Prva je generacija studentica primaljstva, prema mišljenju većine profesora, najbolja na fakultetu, što mene, kao idejnu pokretačicu i voditeljicu studija, a osobito predstojnicu Klinike za ginekologiju, iznimno veseli, kazala je za Večernji list na samom početku Vajdana Tomić, prodekanica za nastavu na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru, o završetku prve generacije tog studija.

Prva generacija studentica preddiplomskog studija primaljstva upisana je u akademskoj godini 2014./2015. Od ukupno 34 upisane u prvu godinu, ove godine diplomirat će 28 studentica. Tomić je za prvu generaciju primalja dodala kako su kao izvrsne prepoznate i u SKB-u Mostar. - To su vrijedne i okretne djevojke jednako zainteresirane za stjecanje teorijskih znanja kao i za praktični rad, kazala je Tomić.

Deficitarno zanimanje

Razgovarali smo i s mladim primaljama koje su s nama podijelile svoja iskustva, ali i dodale kako će posla sigurno biti jer je riječ o deficitarnom zanimanju.

- Studij primaljstva jako je odgovoran i ne može svatko biti primalja zbog osjetljivosti samog posla, ali sa sigurnošću mogu reći kako je riječ o blagoslovljenom području rada, kazala nam je Ivona Blažević, jedna od studentica koja će ove godine steći zvanje primalje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?