LMZ općine Grude

Sudionici završnice poznati nakon dvije drame šesteraca, Grude dobile i nove golove

08.08.2018.
u 08:10

Sutra navečer Grude će doznati novog prvaka i staviti točku na “i” na sezonu Lige mjesnih zajednica 2018. Sinoć je završilo polufinale Lige mjesnih zajednica općine Grude, a mi ćemo se zadržati na četvrtfinalu koje se igralo preksinoć.

Dvije noći zaredom

Kako bi se igrači stigli pripremiti za Ligu Hercegovine i kako se natjecanje ne bi previše oduljilo, odlučeno je da natjecanje završi ovaj tjedan, tako da su se četvrtfinale i polufinale igrali dan zaredom, a ova srijeda će biti iskorištena za odmor kako bi se ekipe pripremile za sutrašnje finale. U završnoj noći poznato je kako igraju Grude Centar, Grude Pešija, Drinovci II i Ružići. Centar je do završnice došao pobjedom nad Goricom 7:3. Već u prvom poluvremenu Ivan Ćorluka nemilosrdno je punio mrežu protivnika i zabio 4 gola, a u drugom poluvremenu Ivan Šimić pogodio je 2 puta, a Goran Ćorluka 1. Za Goricu su zabijali Ante Boban, Hrvoje Jurić i Ante Paradžik, profesionalni nogometaš njemačkog niželigaša TSG-a 1888 koji će ovih dana krenuti s pripremama za okršaje na njemačkim stadionima.

U drugoj utakmici sastali su se Grude Boboška i Drinovci II, a ozračje je dovedeno od usijanja s obzirom na pune tribine u Grudama. Drinovci II su poveli preko Josipa Glavaša, a prednost je anulirao Dario Alpeza. Nakon toga se krenulo na šesterce gdje su i vratar Boboške i Drinovaca obranili po jedan udarac, no Alpeza je opalio “šutinu”, ali i pogodio vratnicu, nakon čega se Boboška nije uspjela vratiti. U trećoj utakmici Grude Pešija igrala je s Drinovcima I te je preko Franje Širića povela 1:0, a na 1:1 izjednačio je Ivan Pandžić. I kao da nam cijelo ljeto nije bilo dovoljno hrvatskih, dramatičnih jedanaesteraca, tako su nam i ove dvije ekipe priuštile dramu. Po tri igrača iz obiju ekipa su pogodila pa su u raspucavanje krenuli Marko Ćorluka iz Pešije i Marko Pandžić iz Drinovaca.

I jedan i drugi su vrsni pucači i zabijali su do trenutka dok vratar Pešije Jerko Miloš Baja nije pogodio stranu i obranio te svojoj ekipi donio završnicu. U četvrtoj utakmici pak napetosti nije bilo. Ružići su pobijedili Soviće Donje rezultatom 7:0, “hat trick” zabio je Ivan Bandić, Marin Bilić postigao je 2 gola te Ivan Logara i Ronald Bilić po 1.

Igralište i infrastruktura

Vrijedi istaknuti kako je Mjesna zajednica Grude Centar omogućila nove golove i mreže na igralištu Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama, a nabavljena su i dva koša. Sve će ostati trajno na igralištu, a jedan koš će biti premješten na igralište Župnoga ureda Grude kako bi se djeca i mladi imali gdje rekreirati i baviti sportom. Grudsko srednjoškolsko igralište je simbol LMZ-a, ali godinama ga prati najlošija infrastruktura pa se vjeruje kako će se i to uskoro promijeniti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije