Trener Zrinjskog

Petrović: Nećemo se predati do zadnjeg trenutka, Sarajevo je ozbiljna momčad

24.04.2024.
u 13:32

Samo uz pobjede Zrinjski može nastaviti vršiti pritisak na vodeći Borac

Nogometaše Zrinjskog očekuje nova "prva najvažnija utakmica". Plemići će na domaćem terenu ugostiti momčad Sarajeva (večeras od 20.30 u Mostaru), neugodnog protivnika kojeg moraju pobijediti ako žele nastaviti vršiti pritisak na nogometaše Borca, piše Večernji list BiH.

Borac na vrhu ima 5 bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, ali u Sarajevu nikoga sigurno neće zanimati ambicije koje imaju Mostarci. Sarajevo se također bori za poziciju u Europi. Zrinjski na novom derbiju može očekivati sve osim lake utakmice, šef struke Zrinjskog Željko Petrović izjavio je kako je "ovo jedan od najvećih bh. derbija".

Nema predaje

- Mi se borimo na dvije fronte, guramo nekako i mislim kako treba čestitati našim momcima na pobjedničkom nizu. Otkad sam ja tu, izgubili smo samo jednu utakmicu protiv Borca, smanjili smo bodovnu razliku i mislim da moramo imati osjećaj da možemo stići i prestići Borac, iako će, naravno, to biti jako teško jer je naš protivnik jedna jako ozbiljna momčad. No ja se ne predajem. Trener Sarajeva već nekoliko tjedana govori kako igraju protiv prvaka, mi se nećemo predati, pa ni moje mi prezime ne dopušta predaju. Ovi što najavljuju prvaka već 5-6 tjedana možda znaju nešto više, ali mi ćemo se boriti do kraja - kazao je strateg Mostaraca Željko Petrović na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Zrinjski i Sarajevo jako se dobro poznaju, riječ je o dvjema momčadima koje ne mogu mnogo toga sakriti jedna od druge. Ipak, ovaj put Zrinjski u pripremi utakmice možda ima prednost što ga s klupe vodi trener Željko Petrović, trener koji ranije nije vodio momčad protiv Sarajeva. U posljednjoj pobjedi Zrinjskog protiv Sloge ovaj je strateg pokazao neke nove taktičke elemente u pripremi utakmice, proveo je neke taktičke detalje koji su njegovoj momčadi donijeli pobjedu.

- Sarajevo je jako ozbiljna momčad. Klub i momčad koji su prije prvenstva bili jedni od najvećih favorita za naslov prvaka, ali su se dogodile neke stvari. Neću ulaziti u problematiku što je tu bilo. Prateći ligu, oni su bili favorit broj jedan s ulaganjima, s proračunom koji je gotovo dvostruko veći nego naš ili od Borca. Momčad je to koja ima kvalitetnog trenera, ima širinu, s puno dobrih mladih igrača. Vezna linija im je sjajna, Buljubašić je jedan od najvećih talenata i trebao bi biti vrlo dobar igrač. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, nadamo se pobjedi - zaključio je Petrović.

Većina igrača na raspolaganju

Ipak, sve ovo ne znači kako Zrinjski može igrati opuštenije. Naprotiv, Mostarci sada nemaju pravo na kiks. Moraju nastaviti s pobjedama te s vremenom vidjeti mogu li im se poklopiti drugi rezultati.

- Ako nisi spreman igrati pod stresom - nisi za Zrinjski. Svi smo mi pod nekim stresom, ali to je dobro. Da nema stresa, onda bismo sjedili ovdje kao neke biljke... Vrlo je važno da sutra istrčimo na teren protiv Sarajeva kao u prethodnim utakmicama, s voljom i željom - zaključio je Petrović, koji bi na večerašnjem derbiju na raspolaganju trebao imati većinu svojih nogometaša.

Zrinjski ima neugodan raspored u iduća tri kola prvenstva (domaća utakmica sa Sarajevom, gostovanje kod Posušja, domaća utakmica sa Širokim Brijegom), a nakon toga i prvu utakmicu finala Kupa BiH. Ipak, Mostarcima otežavajuća okolnost u borbi za naslov prvaka s vodećim Borcem može biti upravo to što s tom momčadi imaju odigrati dvije utakmice finala Kupa.

U ovom trenutku Borac je u većoj prednosti, ima 5 bodova viška u odnosu na Plemiće u prvenstvu, a nije nebitno i to što će drugu utakmicu finala Kupa igrati na domaćem terenu. Zrinjski je u ovom trenutku još uvijek daleko od obrane naslova prvaka, dok će u prvu utakmicu finala Kupa ući nakon serije teških prvenstvenih utakmica. Idućih nekoliko utakmica definitivno može odrediti to koliko će sezona biti uspješna za Plemiće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije