Maribor - Zrinjski

Bolji ide na Hafnarfjördur ili Víkingur

15.07.2017.
u 09:00

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu jučer su ponovno “plesale” kuglice. Zrinjski je doznao kako bi u slučaju prolaska protiv Maribora igrao protiv bolje momčadi iz susreta između islandskog FH Hafnarfjördur i Víkingura sa Farskih otoka.

Svojstvo nositelja

U slučaju prolaska Zrinjski bi u 3. pretkolu bio u svojstvu nositelja i zato bi mogao računati na jednog od dva protivnika koji su uvjetno rečeno nešto slabije kvalitete. Konkretni protivnici sigurno su razina niže u odnosu na Maribor.

Ipak, cijela priča oko iduće faze je zanemariva gledajuću kroz prizmu Zrinjskog jer su Mostarci u ovom trenutku u zaostatku pred uzvrat s prvakom Slovenije.

Na uzvrat plemići idu sa zaostatkom od 1:2 iz prvog susreta. Momčad trenera Blaža Sliškovića morat će u Mariboru dati i više od svoje trenutačne vrijednosti i imati malo sportske sreće ukoliko misli proći kvalitetnu momčad kakva je slovenski prvak Maribor.

Taktika

Nakon nekoliko prespavanih noći od prve utakmice u Mostaru, struka Zrinjskog vjerojatno je otkrila i neke nedostatke u obrani Slovenaca koje možda nisu mogli vidjeti na pripremama Maribora.

Stoperski dvojac Maribora Rajčević - Šuler dobro je izgledao nakon puno ubačaja Zrinjskog s boka ili iz jednog od 7 kornera.

Ipak, spomenuti dvojac, a posebno iskusni Šuler izgledaju loše kada moraju juriti igrače Zrinjskog, kada im oni odigraju poneku kombinaciju po zemlji. Kajkut se možda nije posebno iskazao u napadu, kao ni Bilbija, ali njih dvojica su s protivničkim braničima na leđima prilično lako izlazili na kraj kod prijema lopte.

Uz još koji dobar potez mogli su im napraviti puno više problema. Zadnja linija je slabiji dio momčadi Maribora i ta činjenica može ići na ruku plemićima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije