Kolač sedmo nebo - svaki zalogaj je božanstven, slastica koja opravdava svoje ime

Sedmo nebo
Shutterstock
26.05.2024.
u 11:15

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom.

Sedmo nebo je kolač od pjenastih kora od oraha i kokosa sa sočnom kremom od čokolade. Kolač je zbog svojih kora od bjelanjaka lagan i odličan za toplije dane. 

Sastojci:

Kora od oraha:

8 bjelanjaka

200 g šećera

250 g mljevenih oraha

2 žlice brašna

Kokos kora:

5 bjelanjaka

5 žlica šećera

100 g kokosa

 

Krema:

13 žutanjaka

250 g šećera

100 g crne čokolade

250 g maslaca

 

 

Priprema:

Pripremite tepsiju 42x32 cm, izmiksajte bjelanjke u snijeg, dodajte brašno i orahe i sve izmješajte. Stavite u tepsiju i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Koru ćete kasnije prerezati po pola, piše Skuhaj.hr

Umutiti bjelanjke sa šećerom u snijeg, a zatim dodajte kokos. Rasporedite po tepsiji i stavite peći na 15 minuta. Za kremu umutite žumanjke i šećer da se volumen udvostruči i cijela masa posvijetli. Stavite da se kuha na pari i kuhajte sa stalnim miješanjem 10-12 minuta. Nakon toga dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre da se ohladi. Kad se ohladi, umutite maslac i podijelite kremu na dva dijela. 

Prvu koru prerežite na podlozi, poprskajte kore mlijekom i pričekajte da se upije pa namažite pola kreme. Prije stavljanja kokosove kore istu poprskajte mlijekom i namažite ostatak kreme. Preko stavite orah koru i ostavite sve malo u hladnjak da se poveže. Otopite čokoladu sa uljem, pa ostavite da se ohladi. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije