Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Youtuber iz Srbije šokirao izjavama: Svaki muškarac ženu gleda kao seksualni objekt

08. travnja 2021. u 12:42 0 komentara 226 prikaza

Izjave koje je u jednoj televizijskoj emisiji izgovorio srpski youtuber i trener Nixa Zizu pravog imena Nikola Jovanović, šokirale su javnost u Srbiji. Jovanović je gostujući u emisiji Milice Vukliš i Jovane Andrejić na Hype TV-u odgovarao na pitanja na temu seksualnog zlostavljanja i u jednom trenutku je rekao kako su žene same krive ako su seksualno zlostavljane.

- Ne podržavam nasilje, ali žene, morate malo razmisliti s kim se viđate i zašto se viđate. Nemojte ići kod nekoga u automobil ako vas zove u 10 sati navečer, posebno ako je taj netko stariji od vas, zna se što taj hoće od vas - rekao je Nixa i šokirao voditeljice ovakvim stavom ali nije se zaustavio na tome. Izjavio je kako svaki muškarac ženu gleda kao seksualni objekt i nastavio je s tvrdnjama u kojima kaže kako mu to daje za pravo da ženu napastuje – ako je ona sama ili „provokativno“ odjevena. Voditeljice su bile u šoku slušajući što youtuber govori i jasno su mu dale do znanja  da nitko nema pravo nekoga seksualno zlostavljati, čak i da taj netko šeta gol/a cestom, no Nixa nije odustajao od svog stava, pa je izjavio i sljedeće:

Ako naletiš na neku budalu koja je u tom trenutku pijana, drogirana, a ti ideš takva ulicom sama, znači ti si isto kriva. Voditeljice su mu pokušale objasniti da svako ljudsko biće ima prava koja drugi moraju poštivati, ali Nixa je na to samo odgovorio: Kriva si ti, nije on samo kriv. To što imaš prava ne znači da nisi kriva.  Voditeljica Jovana Andrejić je zatim ispričala kako ju je jednom prilikom goli muškarac pokušao uvući u automobil dok je šetala ulicom u 11 ujutro.  Voditeljica Milica Vukliš je rekla Nixi kako je ne uvijek ne, a on je odgovorio kako to ovisi o tonu koji je žene izgovorila i rekao je Milici neka to ne govori ispred muškaraca i neka muškarcu uvijek kaže da je on u pravu. Voditeljica se nakon toga ustala i napustila studio i isto je učinila i njezina kolegica.  Na društvenim mrežama korisnici su bili šokirani ovakvim izjavama i dijelili su isječke iz ove emisije ne vjerujući što je sve izgovorio influencer koji na YouTubeu ima 600 tisuća pratitelja.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.