ostavio je neizbrisiv trag

Preminuo je Melesio iz Esmeralde, tužnu vijest otkrila shrvana glumica

14.03.2023.
u 14:50

Legendarni meksički glumac Ignacio López Tarso, domaćoj publici poznat po ulozi Melesia u popularnoj telenoveli Esmeralda, preminuo je u 98. godini života. Od veterana zlatnog doma meksičke kinematografije oprostila se i shrvana glumica Leticia Calderón (54) najpoznatija po ulozi Esmeralde.   

"Nebesa su dobila sjajnu zvijezdu. Izgubili smo velikog glumca, čovjeka, partnera, oca, djeda, prijatelja. Uvijek ću se sjećati kako smo satima pričali i smijali se. Moj Melesio. Nedostajat će mi jako", napisala je Leticia, koja je snimljena i na posljednjem ispraćaju velikog glumca na kojem nije mogla suspregnuti suze.

Ignacio je na sceni bio više od sedam desetljeća, a sve do kraja svog života glumio je u kazalištu i na filmu. Jedno je vrijeme bio i  zastupnik u Zastupničkom domu Meksika, a od njega se oprostila i meksička ministrica kulture Alejandra Frausto, koja je istaknula da je ostavio neizbrisiv trag u svojoj zemlji.

Srca mnogih Ignacio je osvoji upravo zahvaljujući ulozi u Esmeraldi koja se devedesetih prikazivala na HRT-u.  Serija je Hrvate prikovala uz male ekrane i s vremenom dobila kultni status.

Priča je pratila slijepu djevojku koja je odrasla u šumskoj kolibi sa staricom koja ju je pri porodu zamijenila sa svojim sinom, jer je gazda želio muško dijete. Kada je odrasla, Esmeralda se zaljubila upravo u tog dječaka, a ona i Jose Armando bili su najpopularniji televizijski par.

Upravo je ova uloga tada 29-godišnju Leticiju proslavila kao glumicu i omogućila joj niz dobrih uloga u telenovelama, no kasnije je priznala kako se u vrijeme snimanja serije borila s ovisnošću, a odlučila se izliječiti kada joj je prijateljica preminula na rukama zbog predoziranja.

-Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me mogla stajati života- ispričala je glumica 2013. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije