U 81. GODINI

Preminula britanska glumica Rosemary Leach

22.10.2017.
u 17:44

Kraljicu Elizabetu II. utjelovila je triput: 2002. u tv-filmu "Prince William", 2006. u filmu "Tea with Betty" i 2009' u flimu "Margaret".

Nakon kratke bolesti umrla je kazališna, filmska i tv-glumica Rosemary Leach koju gledatelji najbolje pamte po ulozi gospođe Honeychurch iz filma "Soba s pogledom", pišu britanski mediji.

"U dubokoj boli izvješćujem da je jučer, 21. listopada u bolnici nakon kratke bolesti preminula glumica Rosemary Leach", izvijestila je njezina agentica Caroline de Wolfe.

Leach je glumila i u sitcomu "My Family" te filmu "That'll Be The Day".

Godine 1982. uručena joj je nagrada Oliver za najbolju glumicu u britansko-američkoj drami "84, Charing Cross Road".

Bila je dvaput nominirana za nagradu BAFTA-e za najbolju sporednu žensku ulogu - u filmovima "That'll Be the Day" (1973.) i "Soba s pogledom" (1986.).

Kraljicu Elizabetu II. utjelovila je triput: 2002. u tv-filmu "Prince William", 2006. u filmu "Tea with Betty" i 2009' u flimu "Margaret".

Hrvatski će je se gledatelji sjetiti po glavnoj ulozi u epizodi "Destroying Angel" iz 2001. prikazane u okviru serije "Ubojstva u Midsomeru".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije