Glazba

Kupreški PopFest poziva mlade na audiciju za festival

dfaf
03.10.2015.
u 06:15

Tradicionalni 16. glazbeni festival PopFest Kupres 2015. održat će se 17. listopada u velikoj dvorani Hrvatskoga doma “Kupres” s početkom u 19 sati, priopćio je organizator Javna ustanova za kulturu Hrvatski dom “Kupres”.

Prilika za talente

S puno entuzijazma, ali i organizacijskoga iskustva, organizator će i ove godine okupiti mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i okolnih zemalja pa festival tako postupno poprima međunarodni karakter i epitet najznačajnijega glazbenog događaja ove vrste u Bosni i Hercegovini. Jedinstvena je to prilika za mlade, neafirmirane, ali kvalitetne i kreativne izvođače i sastave da već sada osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženju vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj i široj glazbenoj sceni. - Festival iz godine u godinu postaje sve značajniji i glasniji, kako po stalnom porastu interesa sudionika, publike i šire regionalne zastupljenosti tako i u velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja, a taj uzlazni trend gajit ćemo i prilikom pripreme nadolazećeg PopFesta 2015., priopćili su organizatori. - Kako bismo festival učinili zanimljivijim, program je podijeljen na natjecateljski i revijalni. U natjecateljskom programu sudjeluju mladi, neafirmirani, ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom dijelu nastupaju već afirmirani izvođači sa zabavno-glazbene scene. Osim navedenog, treba istaći da festival već godinama ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj za Kupres i okolna mjesta izvan glavne turističke sezone.

Audicija za prijavljene

Kroz dosadašnje festivale prošlo je više stotina mladih glazbenih talenata u dobi između 10 i 15 godina, a nekima od njih danas je to glavno životno opredjeljenje. Festival je natjecateljskog karaktera, krajnji rok za prijavu je 6. listopada 2015. godine. Audicija za prijavljene će se održati u nedjelju, 11. listopada, u 14 sati. Starosna dob izvođača je od 10 do 15 godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?