otkrila tajne Eurosonga

Dalal: Evo zašto smo ispali poslije prve kvalifikacijske večeri

deen dalal
13.05.2016.
u 08:31

Dalal, preredstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu, otkrila je šta se sve dešavalo u Stockholmu.

Podsjetimo, tim iz BiH ispao je poslije prve kvalifikacijske večeri, a tom prilikom izveo je pjesmu pod nazvom "Ljubav Je".

"Naš posao nije samo pjevanje, pisanje pjesama ili muziciranje, naše glave ne služe samo za nove modne stilove, mi moramo podići glas i skrenuti pažnju na ono što se desilo nama, a i dalje se dešava. Nas nisu ogradili bodljikavom žicom ali jesu zidovima predrasuda jer dolazimo iz Bosne i Hercegovine", kaže Dalal.

"Taj osećaj sam imala sa 11 godina kada sam protjerana iz svoga doma, taj osećaj je cijeli život imao moj otac jer je druge boje kože, taj osećaj imam i danas kada me odvoje na aerodromu zbog putovnice ili boje moje kože, vjere, imena. Taj osjećaj imaju svi koji se vole, a ne smiju, koji su drugačiji od zadatih idealnih kriterija, koji nose bradu jer je to u modi u cijeloj Europi, ali samo mi ne smijemo, jer će nas nazivati raznim imenima. Jer dolazimo iz BiH. Jer naša zemlja, nažalost ima takav imidž u svijetu. Hvala švedskom SVT-u koji je kao glavnu vijest objavio da je napokon jedna zemlja stisnula zube i rekla svoje mišljenje o trenutnoj krizi, ali i prošlih krizama koje je Europa mogla spriječiti, ali nije, kroz nastup na Eurosongu. Ta zemlja se zove Bosna i Hercegovina", objasnila je ona.

"S ponosom sam dio tog tima koji je ove godine bez ikakve podrške države, bez ijednog proračunskog dinara, sam našao komercijalne sponzore i uložio svoj novac da osigura sudjelovanje naše zemlje na Eurosongu a zatim i plati prenos, da bi vi, naši dragi Bosanci i Hercegovci, na našoj državnoj televiziji, mogli da pratite sve tri noći ovogodišnjeg Eurosonga", ispričala je Dalal.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:59 14.05.2016.

Postovana gospodjo Dalal! Rodjen sam u Bosni i Hercegovini,moji roditelji su rodjeni u BiH,njihovi roditelji takodje.... Imao sam isto tako kao i vi bosanski pasos i sa njim sam imao iste probleme kao i vi ,ali prilikom ulaska u Bosnusnu i Hercegovinu.Uvijek nanovo sam morao odgovarati na pitanja;"Ko vam je dao ovaj pasos?" Ko vam je dao ovo ime,to ime nije "pravo" bosansko.? i "Kako je ime Vasem ocu? (Drugim rjecima koje ste vjere,posto iz mog imena se to nije moglo zakljuciti)Ne nosim bradu ali sam uvijek ponovo izdvajan iz kolone na pregled.Da nismo malo sami krivi za taj pogresan imidz koji imamo u svijetu,kako to Vi tvrdite?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije