Recept dana

Samo tri sastojka dovoljna su za savršeni pahuljasti japanski cheesecake

Japanski cheesecake
takestwoeggs.com/Pinterest
09.06.2025.
u 19:23

Mekan, prozračan i lagan desert koji će i početnici u kuhanju spremiti bez problema... Baš to je ovaj japanski cheesecake za koji donosimo nepogrešiv recept

Ovaj osnovni recept za japanski cheesecake, od samo 3 sastojka, rezultirat će laganim, slatkim i prozračnim kolačem koji je veoma jednostavan za napraviti.

No osim spomenuta 3 sastojka, jedino što će ti trebati jest 2 zdjele te okrugli kalup u kojem će se peći tvoj japanski cheesecake. Ovo je savršen recept za početnike, koji još nikada nisu pripremali japanski cheesecake, ali i za one koji vole njegov lagan i prozračan okus, bez mnogo komplikacija, piše miss gastro. Baci se na pripremu!

SASTOJCI

  • bijela čokolada 250 g
  • krem sir 230 g
  • jaje 6 kom

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Dno okruglog kalupa obloži papirom za pečenje, a isto napravi i s rubovima.
  3. Centriraj kalup na sredinu komada alu folije kojom ćeš obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega.
  4. Stavi bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrij ju u intervalima od 20 sekundi ili stavi čokoladu u zdjelu iznad kipuće vode te povremeno miješaj dok se ne otopi.
    Rastopljenu bijelu čokoladu prebaci u veliku zdjelu i umiješaj krem ​​sir. Ostavi da se malo ohladi, a zatim dodaj žumanjke i promiješaj da se svi sastojci sjedine.
  5. Pomoću električnog miksera na velikoj brzini umuti bjelanjke u drugoj velikoj zdjeli dok se ne stvore čvrsti vrhovi.
  6. U čokoladnu smjesu dodaj mali dio bjelanjka i miješaj sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodaj preostali dio bjelanjaka.
  7. U pripremljeni kalup izlij dobiveno tijesto. Stavi okrugli kalup u lim za pečenje i dodaj u njega vruću vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu.
  8. Peci cheesecake 40-45 minuta. Isključi pećnicu i ostavi posudu u pećnici još 15 minuta, a zatim ju prebaci na žičani stalak i ostavi da se potpuno ohladi.
  9. Izvadi cheesecake iz kalupa, prebaci ga na tanjur za posluživanje i ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji (voće, voćni sirup ili džem, čokoladni umak, kremu od limuna...)
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije