ŠIROKI BRIJEG

U Širokom Brijegu predstavljen 22. broj časopisa „Vitko“

18.10.2023.
u 20:31

U širokobriješkoj Narodnoj knjižnici, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, predstavljen je 22. broj časopisa „Vitko“.

Ovo izdanje svojevrsna je rendgenska snimka onog što Široki Brijeg ima na polju kulture.

- Možemo s pravom reći da kultura zauzima značajno mjesto u bilu jednog naroda i nije pretenciozno kazati da kultura i kulturno djelovanje u sebi nose potencijal za preobražaj društva u cjelini. To je bio razlog da za središnju temu 22. broja časopisa Vitko izaberemo kulturni život u Širokom Brijegu - kazao je urednik „Vitka“ Ivan Kraljević u izjavi za Fenu.

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg na jednom je mjestu okupio umjetničke i kulturne institucije, ustanove, organizacije i pojedince koji svojim djelovanjem uvelike utječu na kreiranje i razvoj kulturnog života u Širokom Brijegu.

- Željeli smo kroz ovu temu reaktualizirati značaj Širokog Brijega i njegovih stanovnika u razvoju kulture kao neizostavnog djela identiteta i povijesti našeg naroda – dodao je Kraljević.

Pozdravnu riječ nazočnima uputio je predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg Gojko Jelić, a program predstavljanja moderirala je Željka Šaravanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?