DJETINSTVO KOJE TRAJE- LUTKARENJE GRAD I MI

Lepršav presjek sedam desetljeća dugoga stvaralačkog puta LKM-a

18.09.2023.
u 13:05

U sklopu 56. Međunarodnog festivala kazališta Lutaka –PIF  koje se održava Zagrebu u periodu od 15 do 21. rujna svoju monografiju predstaviti će Lutkarsko kazalište Mostar.

Monografija pod nazivom ”Djetinjstvo koje traje – Lutkarenje, Grad i mi” objavljena u sklopu proslave 70 godina neprekinutoga umjetničkog rada Lutkarskoga kazališta Mostar, svoje predstavljanje imati će u Kulturnom centru Travno s početkom u 18 sati.

Raskošnu kazališnu monografiju osmislio je i uredio književnik i publicist Darko Juka, a sadržajno nudi lepršav presjek sedam desetljeća dugoga stvaralačkog puta LKM-a i svih mališana koji su rasli uz njegove antologijske predstave.

– Stvorili smo knjižni spomenik jednomu trajanju, jednomu svjetlu koje nije ugaslo unatoč svim iskušenjima kojima je bilo, ili jest, izloženo – rekao je Juka. Ravnatelj Tibor Oreč ističe kako su itekako svjesni svoje velike odgovornosti u društvu i kako ih to zapravo pogoni predano i s nepresušnom ljubavlju raditi svoj posao.

Slavljenička monografija, osim mnoštvom fotografija iz svih razdoblja djelovanja, obiluje i tekstovima regionalno i svjetski priznatih redatelja, scenarista i dramaturga, posvećenih upravo rođendanu Lutkarskoga kazališta Mostar.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije