Franjinim stopama

Kad bi se uvezalo svih 20 brojeva, ispala bi pozamašna i kvalitetna knjiga

07.10.2016.
u 10:00

Na radost članova Franjevačkoga svjetovnog reda i štovatelja svetoga Franje, izišao je još jedan broj lista Franjinim stopama. Ovaj broj je 20., jubilarni, pa su pristigle i čestitke i osvrti na prethodne brojeve.

Naslovnicu krasi sveti Franjo, rad akademskog kipara Ilije Kegelja, čiji je životni i umjetnički put povezan nitima kršćanskog vjerovanja.

U Uvodniku lista fra Dane Karačić ističe: “Kad bismo uvezali ovih dvadeset brojeva, dobili bismo pozamašnu knjigu, punu vrlo kvalitetnog i korisnog duhovnog štiva, brojnih informacija, lijepih događaja i jednog pozitivnog duhovnog ozračja svojstvenog Franjinoj karizmi, svoj njegovoj braći i sestrama, a posebno svjetovnim franjevcima”.

Fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije se, unatoč brojnim obvezama, rado odazvao molbi uredništva za razgovor u povodu blagdana sv. Franje.

Fra Ante Marić piše o Franjinim pticama iz Alverne, a fra Mladen Rozić o životu u obitelji naglašavajući kako je obitelj u Božjem planu spasenja.

Uz Godinu milosrđa u listu pročitajte naglaske propovijedi sa širokobriješke devetnice Velikoj Gospi.

List donosi opširnu reportažu o hodočašću širokobriješkog bratstva u Zagreb i Mariju Bistricu, o biciklističkom hodočašću od Međugorja do Padove u kojemu su sudjelovala i tri člana mjesnog bratstva Čitluk, a Božica Ivanković piše o hodočašću u Poljsku i Svjetskom susretu mladih.

U rubrici Svjedočanstva predstavljena je područna ministra Ankica Zelenika, nacionalna rizničarka Gordana Đopa i časna sestra Andrijana Galić, a rubrika Evanđelje u medijima predstavlja radijskog i televizijskog voditelja Dragana Soldu.

Vlado Glavina piše o karitativnoj sekciji OFS-a Široki Brijeg naglašavajući kako na svijetu nema milijun siromaha, nego samo jedan, a to je čovjek u potrebi do nas.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?