Ad-hoc misija AFET-a

Zovko sudjelovala u misiji Odbora za vanjske poslove u Tadžikistanu i Uzbekistanu

03.03.2022.
u 11:35

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) Željana Zovko sudjelovala je u ad-hoc misiji AFET-a u Tadžikistanu i Uzbekistanu. Parlamentarno izaslanstvo posjetilo je dvije zemlje Srednje Azije kako bi razgovaralo o bilateralnim odnosima s EU-om i sagledalo sigurnosnu situaciju u regiji. Obje ove zemlje graniče s Afganistanom i iz prve ruke svjedočile su posljedicama promjene režima nakon odlaska međunarodne zajednice.

U Tadžikistanu se parlamentarno izaslanstvo susrelo s predsjednikom Rahmonom i ministrom vanjskih poslova Muhriddinom. Izaslanstvo se također sastalo s veleposlanikom Afganistana u Tadžikistanu Aghbarom, predsjednikom Odbora za izvanredne situacije i civilnu obranu Nazarzodom te zapovjednikom Graničnih snaga Državnog odbora za nacionalnu sigurnost Rahmonalijem. 

U okviru posjeta Uzbekistanu, održani su sastanci s ministrom vanjskih poslova Norovom, predsjedateljicom Senata Norbajevom i potpredsjednikom Vlade te ministrom ulaganja i vanjske trgovine Umurzakovom. Tijekom boravka u Taškentu, izaslanstvo je sudjelovalo i na okruglom stolu na Sveučilištu za svjetsko gospodarstvo i diplomaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?