pomaka ima

Hoće li umirovljenici u FBiH dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina...

umirovljenici
21.05.2024.
u 21:35

Ministar nam je obećao da će u što kraćem roku zatražiti sastanak sa Kolegijem Vlade. Nekih bi pomaka moglo biti, međutim, rano je da govorim. Današnjim sastankom sam zadovoljan - kazao je Trakić

Izaslanstvo saveza udruženja umirovljenika Federacije BiH razgovaralo je o svojim zahtjevima donesenim na Skupštini Saveza u Sarajevu sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Sastanak je trajao dva sata i prema riječima Mustafe Trakića, člana Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH pomaka ima i očekuju da bi do kraja narednog tjedna mogli imati sastanak sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i članovima Vlade FBiH.

Umirovljenici  imaju osam zahtjeva, među kojima su jednokratna pomoć od po 100 KM i 200 KM kao i izvanredno povećanje mirovina, piše Faktor.

- Ja kao vječiti kritičar danas sam ostao začuđen prijemom i pripremom ministra Delića i Ministarstva, koji su značaj dali izaslanstvu  Saveza i ovom današnjem sastanku. Bio je Delić i njegovi pomoćnici kao i prestavnici Federalnog zavoda za mirovinsko  i invalidsko osiguranje. Što se tiče cijelog sastanka mogu reći da je bilo konstruktivno. Ministarstvo na čelu sa ministrom Delićem u potpunosti se složilo da naših osam zaključaka predoči Vladi Federacije. Ministar nam je obećao da će u što kraćem roku zatražiti sastanak sa Kolegijem Vlade. Nekih bi pomaka moglo biti, međutim, rano je da govorim. Današnjim sastankom sam zadovoljan - kazao je Trakić.

Upitali smo u kojem smislu je bilo pomaka, da li će umirovljenici dobiti jednokratnu pomoć, povećanje mirovina ...

- Što se tiče jednokratne pomoći i povećanja mirovina, Delić kaže da novac ne može dati Ministarstvo, ali će to delegirati Vladi FBiH i najviše zbog toga bit će i sastanak sa premijerom, odnosno, Vladom FBiH. Vidimo da postoji volja u Ministarstvu - govori Trakić.

Dodaje kako će od ishoda sastanka s predstavnicima Vlade FBiH zavisiti da li će ići u prosvjede u rujnu.

- Delić nam je kazao da će gledati da sa ministrom financija i premijerom sastanak bude do kraja idućeg tjedna. Ako bude ovakvo raspoloženje i na tom sastanku onda mislim da nećemo trebati pričati o prosvjedima i peticiji - rekao je Trakić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije