Potpisani ugovori

Sufinanciranje projekata u jedinicama lokalne samouprave u ŽZH u iznosu od 2.500.000 maraka

21.05.2024.
u 17:33

Po 100.000 maraka raspodijeljeno za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalnih cesta u naseljenim mjestima Rasno, Gradac i Crnač, kao i za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste i izgradnji nogostupa u središnjem dijelu grada.

Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekata jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) u ukupnom iznosu od 2.500.000 maraka upriličeno je u utorak u Širokom Brijegu.

Sredstva su raspodijeljena jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj, od čega je Gradu Širokom Brijegu raspodijeljeno 750.000 maraka, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Od toga je, kako se navodi, po 100.000 maraka raspodijeljeno za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalnih cesta u naseljenim mjestima Rasno, Gradac i Crnač, kao i za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste i izgradnji nogostupa u središnjem dijelu grada.

Osim toga, 150.000 maraka raspodijeljeno je za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u industrijskoj zoni Knešpolje i 200.000 maraka za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Ljubotići.

Gradu Ljubuški raspodijeljeno je 750.000 maraka, i to po 75.000 maraka za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalnih cesta u naseljenim mjestima Vojnići i Veljaci. Po 55.000 maraka dodijeljeno je za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalnih cesta u naseljenim mjestima Šipovača i Vašarovići.

''100.000 maraka raspodijeljeno je za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Radišići, 50.000 maraka za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Humac i 60.000 maraka za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Stubica'', navodi se u priopćenju.

Po 75.000 maraka dodijeljeno je za financijsku pomoć lokalnih cesta u naseljenim mjestima Klobuk, Grab i Dole, dok je 55.000 maraka dodijeljeno za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalne ceste u naseljenom mjestu Vitina.

Općini Grude raspodijeljeno je 500.000 maraka, i to po 250.000 maraka za financijsku pomoć pri rekonstrukciji lokalnih cesta Ružići - Pogana Vlaka te Komadovići - Biljuge MZ Dragićina s izmještanjem transportnog vodovoda.

Općini Posušje dodijeljeno je 500.000 maraka, i to: 250.000 maraka za financijsku pomoć pri postavljanju hibridne trave na stadionu Mokri Dolac. Po 100.000 maraka raspodijeljeno je za financijsku pomoć pri zamjeni poda (parketa) u športskoj dvorani Posušje, kao i za financijsku pomoć pri asfaltiranju u Ulici kralja Zvonimira.

''Po 25.000 maraka dodijeljeno je za financijsku pomoć pri unutarnjem i vanjskom uređenju svlačionica na stadionu Zbornjačka, Rakitno te za financijsku pomoć pri izgradnji nogostupa u naselju Broćana'', pojašnjava se.

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, načelnik Općine Posušje Ante Begić, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, a u ime gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića Ugovor je potpisao Ivo Pavković, pomoćnik gradonačelnika i šef Odsjeka za gospodarstvo.

Potpisivanju ugovora nazočili su i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić, ministar gospodarstva Dario Sesar, ministar unutarnjih poslova Mladen Bebek, ministar pravosuđa i uprave Vjekoslav Lasić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije