Prosvjedi u Podgorici

Usvajanje Rezolucije o Srebrenici doprinijet će sukobima na Balkanu

22.05.2024.
u 21:14

Veliki broj ljudi okupio se u srijedu ispred zgrade Vlade Crne Gore zbog najave izvršne vlasti da će u Ujedinjenim narodima podržati Rezoluciju o Srebrenici, javlja Radio Televizija Crne Gore (RTCG).

Događaj osigurava veliki broj policajaca, a postavljene su i zaštitne ograde.

Kako RTCG izvještava, prosvjednici su poručili da nisu genocidan narod te da će usvajanje Rezolucije doprinijeti sukobima na Balkanu.

Organizatori prosvjeda ranije su danas poručili kako je, podnošenjem prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na "najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti trodesetljetne borbe".

Skup su organizirali Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”, Srpski kulturni klub “Sveti Sava”, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja. Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918., nevladine organizacije “Herceg” – Pljevlja, “Srpska nit”,  “Božuri”, “Stupovi”, “Miholjski zbor” i “Serdar” te "Noćni vukovi".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije