približeni stavovi

Završen štrajk liječnika u HNŽ-u, kolektivni ugovor do kraja svibnja

Željko Miličević
23.05.2018.
u 13:41

Štrajk liječnika koji je počeo jutros u Hercegovačko-neretvanskoj županiji završen je oko podneva nakon sastanka predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije s premijerom Vlade HNŽ-a. Stavovi su približeni, a potpis kolektivnog ugovora očekuje se do kraja svibnja, piše Klix.ba. 

Kristina Bevanda, predsjednica Sindikata, kaže da su donekle usuglašene sporne točke kolektivnog ugovora.

"Na iskazanu dobru volju i čvrsto obećanje premijera da će do kraja svibnja biti potpisan kolektivni ugovor, Skupština Sindikata je odlučila obustaviti štrajk kao znak dobre volje, a prije svega zbog zaštite pacijenata", kazala je Bevanda.

Bevanda je kazala i kako u prijedlogu stoji je produženo trajanje kolektivnog ugovora od tri godine kako bi Vlada imala vremena ispuniti smanjene zahtjeve sindikata o dodatnim povećanjima primanja.

Sindikat je prihvatio raniju ponudu Pregovaračkog tima Vlade u kojoj se satnica s dosadašnjih 2,00 KM povećava na 2,30 KM, a koeficijenti za 0,60 KM linearno za zanimanja liječnika medicine i stomatologije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?