KORISNO

Jednostavan trik oduševio mnoge: Sprječava da vam crna odjeća izblijedi!

crna odjeća
Shutterstock
21.05.2024.
u 20:23

Mnogi korisnici pohvalili su njezine savjete, te priznali da su ih i sami isprobali

Crna odjeća sastavni je dio ormara mnogih ljudi, ali može biti prava noćna mora kada vaš omiljeni odjevni predmet počne poprimati sivu nijansu nakon ponovljenih pranja. Rezultat je neuspješan pokušaj nošenja tog odjevnog predmeta ili neuspješan pokušaj da predmet vratite na staro.

No, jedna žena, inzistira na tome da tajna sprječavanja blijeđenja leži u našem kuhinjskom ormariću. Mary Futher, poznata i po svom nadimku na društvenim mrežama 'Madame Sweat', redovito svojim sljedbenicima dijeli trikove za čišćenje i osobnu higijenu, piše Daily Express. 

Ova iskusna stručnjakinja pokrila je teme u rasponu od rješavanja tjelesnih mirisa do sprječavanja da odjeća poprimi taj vlažan miris. U nadaleko hvaljenom videu koji je zaradio preko 39.000 lajkova, izjavila je: "Ako želite da vaša crna odjeća ostane ovako crna, imam jednostavan savjet za vas."

Zatim je rekla da postoje "dvije prirodne stvari koje već imate u kuhinji" koje bi mogle biti rješenje za problem. Pojasnila je, rekavši: "Ili ocat ili sol. Stavite četvrtinu šalice octa u bubanj s deterdžentom. Pomaže u vezivanju boje." Alternativno, možete koristiti i sol. Trebat će vam pola šalice soli koju trebate posuti po potpuno crnom rublju. Imajte na umu da je temperatura vode ključna. Zato ih perite u hladnoj vodi i stavite perilicu na brzo pranje."

Stručnjakinja za pranje rublja Mary izdala je oštro upozorenje o sušenju crne odjeće, upozoravajući da ne koristite sušilicu i da ga ne vješate na vanjski štrik. "Morate nabaviti stalak za sušenje. Nemojte ga stavljati vani. Ostavite ga u kupaonici ili praonici da se osuši", dodala je.

Korisnici TikToka bili su zapanjeni ovim otkrićem, a mnogi su jedva čekali isprobati savjet. Jedan korisnik je napisao: "Nikada u sušilici! Sviđa mi se savjet s octom, uvijek sam koristio ocat za bijelo, ali sada i za potpuno crno. Hvala." Drugi zahvalni korisnik je odgovorio: "Hvala vam puno na savjetu", a treći pohvalio: "Hvala vam, gospođo izvrstan savjet." 

 

@madamesweat Here's the #easiestway to avoid your #blackclothes from #fading #laundryhack ♬ Happy Upbeat Piano Jazz - Upbeat Piano
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije