Županijsko tužiteljstvo

Zamolnica za izručenje odbjegle sutkinje Lejle Fazlagić

odbjegla
13.12.2016.
u 14:19

Na temelju ugovora Bosne i Hercegovine i Hrvatske o izručenju, Županijsko tužiteljstvo ŽS podnijelo je prijedlog Ministarstvu pravde BiH za upućivanje molbe nadležnom organu u susjednoj Hrvatskoj za izručenje osumnjičene Lejle Fazlagić, bivše sutkinje Općinskog suda u Sarajevu koja se i dalje nalazi u bjekstvu.

Tužiteljstvo Županije Sarajevo tereti je za kazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelima zlouporaba položaja i ovlasti, te povreda zakona od suca.

Županijski sud u Sarajevo je na zahtjev Tužiteljstva ŽS raspisao međunarodnu tjeralicu i određivanje mjera pritvora za Lejlu Fazlagić.

Lejla Fazlagić je bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu. Fazlagić je podnijela ostavku na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu 27. svibnja ove godine. Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH je na sjednici održanoj 8. srpnja ustanovilo da joj mandat prestaje sa 30. srpnjem 2016.

Protiv Fazlagić je pokrenut stegovni postupak zbog korištenja dužnosti suca kako bi se pribavile neopravdane koristi, donošenje odluka kojima se krši zakon, kašnjenje u izradi odluka, te namjerno davanje lažne informacije u svezi s prijavama za radno mjesto. Prema neslužbenim informacijama Fazlagić, već duže vrijeme boravi u hrvatskom gradu Rijeci.

Lejla Fazlagić je zajedno s ostalim uhićenim osobama u akciji 'Pravda' osumnjičena kao dio skupine koja se tereti za kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelima zlouporaba položaja, povreda zakona od strane suca, pranje novca i prijevara.

Tjeralica je raspisana na lokalnom i međunarodnom nivou. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije