Naslovnica Vijesti

Vrhovni sud FBiH odbio izuzeće suda u Bihaću: Uskoro odluka o pritvaranju Tigra i ostalih

03. siječnja 2018. u 16:42 0 komentara 373 prikaza

O predmetu ubojstva HVO generala Vlade Šantića iz Bihaća nastavljat će se voditi rasprava na Županijskom sudu u Bihaću iako je Tužiteljstvo USŽ tražilo izuzeće. 

Zahtjev za izuzeće Županijskog suda u Bihaću je odbijen, potvrdio je Džemal Jodanović, stručni suradnik krivičnog odjeljenja Županijskog suda, piše Oslobođenje. 

Podsjetimo, Tužitelj Husein Huzejrović prvo je tražio izuzeće suca za prethodni postupak Reufa Kapića nakon što je on odbio zahtjev Tužiteljstva za određivanje pritvora Hamdiji Abdiću, Jasmiru Topalu, Dedi Karabegoviću, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću, osumnjičenim za ubojstvo Šantića. Nakon toga tužitelj Huzejrović je od Vrhovnog suda FBiH tražio prenošenje nadležnosti na neki drugi sud u Federaciji BiH.

- Vrhovni sud FBiH je 29. prosinca 2017.godine, odlučujući o prijedlogu ŽT USŽ za prenošenje mjesne nadležnosti na drugi stvarno nadležni sud na području druge županije u predmetu Hamdija Abdić i drugi, donio rješenje kojim je navedeni prijedlog odbio kao neosnovan, naveli su iz Županijskog suda.

Sudija Reuf Kapić uskoro bi trebao zakazati nastavak ročišta kako bi donio novu odluku o određivanju pritvora, jer je prošlu njegovu odluku poništilo Krivično vijeće.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.