ODRŽANA SJEDNICA

Vlada Posavske županije ograničila razinu plaća

orsolic
Foto: VL FOTO
11.03.2014.
u 09:15

Podsjećamo, najprije su donijeli odluku o ograničenom i strogo kontroliranom korištenju službenih vozila, prema kojoj, uz ostalo, ministri neće moći službenim autom na posao jer će ga ostavljati na zajedničkom parkiralištu

Unatoč tomu što je Posavska županija po iznosu plaća na dnu ljestvice u FBiH, ona pokušava proračunskim uštedama pokazati razumijevanje za teško ekonomsko stanje, tvrde u županijskoj upravi. To su potkrijepili posljednjim odlukama.

Podsjećamo, najprije su donijeli odluku o ograničenom i strogo kontroliranom korištenju službenih vozila, prema kojoj, uz ostalo, ministri neće moći službenim autom na posao jer će ga ostavljati na zajedničkom parkiralištu. Na posljednjoj sjednici Vlade PŽ, održanoj uz predsjedanje mr. sc. Marijana Oršolića, predsjednika Vlade, utvrđen je, također, prijedlog odluke kojom se ograničava razina plaća u Posavskoj županiji, i to najviše u iznosu dvije prosječne plaće u FBiH. Predsjednik Vlade PŽ Marijan Oršolić je izjavio da izabrane osobe, ali i svi drugi koji obavljaju javne dužnosti, moraju razumjeti težinu stanja u zemlji.

Smanjili plaće dužnosnicima

- Moramo razumjeti u kakvom su socijalnom stanju umirovljenici, nezaposleni, ali i većina zaposlenih u realnom sektoru. Ekonomski je neodrživo da zaposleni u državnim institucijama, fondovima i zavodima imaju veće plaće i veći standard od onih koji stvaraju nove vrijednosti u realnom sektoru. Tražimo od viših razina vlasti da postignu konsenzus oko ključnih pitanja, što bi dovelo do političke stabilnosti. Samo politička stabilnost ovoj zemlji daje priliku za ekonomski oporavak i bolju budućnost”, izjavio je Oršolić.

Preporuka institucijama

Vlada je, također, uputila dopis i svim drugim institucijama u PŽ, pozivajući ih da usklade plaće svojih dužnosnika s ovom odlukom Vlade, kao i na žurno poduzimanje mjera u pravcu reformi i prilagođavanja sustava trenutačnom stanju u Posavskoj županiji.

Na sjednici Vlade se raspravljalo i o modalitetima izrade zakona o rodiljskim naknadama, stanju u braniteljskoj populaciji i poljoprivredi.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brođo
18:05 11.03.2014.

Pozdravljam poteze Vlade ŽP mada mislim da je ovo skupljanje političkih poena za naredne izbore. Ako urade sve ovo što su odlučili, nekima od njih će se mjesečni bonusi dobrano smanjiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije