Dodik:

Vijeće ministara BiH nije adekvatan sugovornik nijednoj vladi u regiji

dodik
Reuters/PIXSELL
24.01.2017.
u 14:19

 Vijeće ministara BiH nije adekvatan sugovornik nijednoj vladi u regiji, jer je to tijelo pomoćni organ Predsjedništva BiH, a sve operativne stvari su u nadležnosti entiteta, tvrdi predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik.

- Denis Zvizdić nije predsjednik nikakve vlade, već Vijeća ministara BiH – rekao je Dodik ističući da BiH nema vladu, a sva operativna i infrastrukturna pitanja su u nadležnosti entiteta.

Kaže da je „uredu“ sastanak predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića jučer u Beogradu, imajući u vidu teme koje su se odnosile na infrastrukturu, a planirani projekti su na prostoru Republike Srpske (RS) i taj entitet će biti uključen sa Srbijom u te projekte.

- Ono što je interes RS-a bit će podržano – dodao je Dodik.

Smatra da je dobro da se o ovim pitanjima razgovara u regiji, ali ima sumnju da je Vijeće ministara BiH „adekvatan sugovornik“.

Ipak, priznaje da su se na jučerašnjem sastanku mogli čuti dobrodošli stavovi za stabilizaciju prilika u regionu, ali smatra da njega nije trebalo spominjati u razgovoru delegacija BiH i Srbije.

I danas ponavlja da očekuje da će mu biti ukinute sankcije SAD-a.         

- Ne osjećam se loše ili ugroženo zbog sankcija. Mislim da su nepravedne i dio spina koji se ovdje radi te da je to pokušaj obračuna jednog broja ljudi iz ranije američke administracije, jer nisam prihvatio mnoge stvari koje su oni htjeli da uradim... Očekujem da će to pitanje biti aktualno još neko vrijeme, ali da se u izvjesno vrijeme riješi i u SAD-u – rekao je entitetski predsjednik, kojem  je 17. siječnja SAD uveo sankcije zbog nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije