Promjena vremena

Već danas promjena vremena, u Bosni lokalni pljuskovi

18.04.2016.
u 07:00

Travanj je prvi pravi proljetni mjesec. Prvi put se osjeća pravo proljeće kakvim ga svi zamišljamo, zeleno, sunčano i sve toplije. U travnju je zamjetan prijelaz iz hladnog dijela godine u topli, piše Večernji list BiH. Naime, srednja dnevna temperatura prelazi vrijednost srednje godišnje te tako ulazimo u topli dio godine. Travanj je poprilično nestabilan mjesec. Osim što vrlo jasno najavljuje ljeto, često se zna prisjetiti i zime, no, na sreću, ovogodišnji travanj bliži je ljetu nego zimi.

Za prognostičare, travanj baš i nije najomiljeniji mjesec jer je vrlo nezahvalan za prognoziranje.

Prema prognostičkim kartama, danas se u Bosni i Hercegovini nestabilnost sa zapada očekuje poslijepodne i u Bosni će uvjetovati lokalne pljuskove. U Hercegovini se poslijepodne očekuje povećanje oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 7 i 13 °C, na jugu zemlje do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 24 i 30 °C. Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno s kišom, uglavnom prijepodne. Očekuje se između 5 i 15 litara oborina po četvornom metru. Poslijepodne se očekuje prestanak oborina i smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, a poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 12 °C, na jugu zemlje od 12 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 10 i 15 °C, na jugu od 21 do 25 °C.

Od srijede slijedi poboljšanje vremena i očekuje nas pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 2 i 7 °C, na jugu zemlje do 10 °C, a najviša dnevna između 13 i 18 °C, na jugu zemlje od 22 do 26 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?