UKCRS

Apel zbog pogoršane situacije, sve više mladih na respiratorima

ukc rs
27.06.2020.
u 17:08

Povodom pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj izazvane novim koronavirusom, radnici UKC RS uputili su apel građanima da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički stožer za izvanredne situacije kako ne bi došlo do preopterećenja zdravstvenog sustava pacijentima zaraženim koronavirusom.

Situacija s brojem zaraženih novim koronavirusom je, kako naglašavaju, veoma zabrinjavajuća, jer imaju veliki rast pacijenata pozitivnih na novi koronavirus, ali i pacijenata s težom kliničkom slikom, koji su priključeni na respiratore.

- Trenutno je na respiratore priključeno devet pacijenata, a posebno zabrinjava činjenica da se radi o sve više mlađih osoba koji se moraju priključiti na respiratore - upozovaraju iz te zdravstvene ustanove.

Primjetan je, dodaju, povećan broj hospitaliziranih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

U priopćenju pozivaju građane RS da nose zaštitne maske posebno u zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim prostorima, da vrše redovitu dezinfekciju te da smanje socijalne kontakte, kako ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sustava i priliva velikog broja zaraženih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?