DOZNAJEMO

U ponedjeljak prihvaćanje izjave, dolazi 
i F. Mogherini

mogherini
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
18.02.2015.
u 09:12

Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU trebala bi se u ponedjeljak obratiti zastupnicima oba doma Parlamenta BiH na plenarnoj sjednici ako se oni dogovore oko načina usvajanja izjave o opredijeljenosti za Europsku uniju i provedbu reformi. Usvajanje ove izjave jako je značajno jer se njome praktično otvara europski put zemlje stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, otvaraju fondovi Europske unije i stječu uvjeti nakon provedenih reformi za dobivanje statusa kandidata i otvaranja pristupnih pregovora.

Predsjedništvo BiH

No, kao i oko svega, u BiH se i ovaj svečani protokol morao zakomplicirati jer su se pojedini političari i stranke, nastojeći se što više pokazati ‘europski’ odlučili preskočiti proceduralne korake oko potrebe glasovanja i prihvaćanja izjave u oba doma, nego inzistiraju da se na plenarnoj sjednici glasuje i donese odluka oko toga. Tako je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio prijedlog da se održi zajednička sjednica na kojoj bi se glasovalo oko izjave opredijeljenosti za europski put...

... VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?