Učenici u akciji

U Biogracima počela obnova i preuređenje školskog dvorišta izblijedjeloga sjaja

30.04.2017.
u 09:00

Osnovna škola “Biograci”, iako najmanja škola na širokobriješkom području, po svojim aktivnostima nikako nije na posljednjem mjestu, naprotiv. Na mnogim natjecanjima, pa bila ona iz oblasti znanja, sportskih aktivnosti ili čega drugoga, biogrački pučkoškolci su uvijek pokazivali zavidne rezultate.

Civitasov program

Tako škola već dugi niz godina sudjeluje na natjecanju “Projekt građanin”/“Ja građanin” koji je praktični dio Civitasova programa. Učenici su ohrabreni odabrati problem iz svoje zajednice, istražiti postojeće mjere javne politike, razvijati svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i kreirati akcijske planove za provedbu svojih rješenja.
Ovogodišnja tema škole u Biogracima je “Uređenje školskog dvorišta”. Učenici su se na samom početku ovoga projekta obratili svome ravnatelju Stanku Miličeviću koji je oduševljeno prihvatio prijedlog. Nakon toga svoje prijedloge i molbu za pomoć u financijskom smislu potražili su kod gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića koji je spremno saslušao njihove zahtjeve te im velikodušno izišao u susret i novčano potpomogao akciju u cilju obnove i preuređenja školskog dvorišta, nažalost, izblijedjeloga sjaja. Jedno je sigurno, oni će u tome uspjeti.
Važno je napomenuti kako se u ovaj projekt, na čelu s voditeljicom nastavnicom Anitom Čuljak i pedagogicom Miljanom Galić Ivanković, uključio cijeli nastavni kolektiv, tehničko i osoblje koje radi na održavanju školskog prostora, učenici, kao i lokalna zajednica te je potpora pristizala sa svih strana.
“Projekt je odavno krenuo i već su vidljivi rezultati. Moram istaknuti kako su naši učenici zdušno prionuli na realizaciju ovog projekta. No, sve to ne bi mogli postići bez razumijevanja naših gospodarstvenika.
Tako posebno zahvaljujemo svima koji su pridonijeli ostvarenju ovoga hvale vrijednog projekta, a to su MZ Biograci, tvrtka Duga d.o.o. Biograci, supermarketi Mabo, mjesna stolarija Prekić, tvrtka Paškić d.o.o. Uzarići, Sjemenarna Eko Široki Brijeg te samostalni uzgajivači cvijeća. Svima izražavamo te upućujemo ogromnu zahvalu jer veličina čovjeka se ponajviše ogleda u njegovoj pomoći drugima”, rekla je voditeljica projekta Anita Čuljak.

Sudionici projekta

Na kraju da ne zaboravimo učenike, one zbog kojih je i cijeli ovaj projekt dobio ovakav pozitivan rasplet, a to su školarci koji sudjeluju u samom projektu: Petar Kožul, Gabrijela Čović, Božana Damjanović, Filip Čović, Antonija Tole, Josip Ljubić, Lorena Zovko i Andrea Anić. Zahvaljujući njima učenici škole će dobiti ljepši okoliš koji su uredili vlastitim rukama i umom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije