Izgradnja koridora Vc

Trasa autoceste na čapljinskom području spremna i čeka strojeve

20.02.2017.
u 07:00

Na koridoru Vc kroz Hercegovinu prije nepune tri godine stala je gradnja, međutim, nisu stali poslovi s izvlašćivanjem zemljišta.

Rješavanje i isplate

Iz Službe geodetskih i imovinsko-pravnih poslova općine Čapljina ističu da je u cijelosti završen terenski posao na eksproprijaciji zemljišta i na poddionici Počitelj – Buna, dijelu kojim će autocesta prolaziti kroz čapljinsku općinu. Govoreći o toj temi, Darko Šimović, šef Službe geodetskih i imovinsko-pravnih poslova općine Čapljina, kaže: “Već šest, odnosno sedam godina, intenzivno radimo na poslovima izvlašćivanja, odnosno eksproprijacije zemljišta za izgradnju koridora Vc, na dijelu koji prolazi kroz čapljinsku općinu. Mogu reći da će kroz našu općinu prolaziti više od 16 km autoceste, što je bio vrlo zahtjevan posao za Službu, jer trebalo je svaku česticu posebno terenski prijeći, izraditi rješenje i sklopiti sporazum s vlasnicima. Ukupan broj čestica veći je od 1000. Nositelj posla je JP Autoceste FBiH. Mi radimo svoj dio na rješavanju imovinskih odnosa. Polovinom veljače završili smo terenski dio i na ovoj, za nas trećoj poddionici, što znači da smo završili i posljednju poddionicu koja je išla dijelom Bivoljeg Brda, Lokava i Stanojevića. Trenutačno radimo na izradi rješenja o izvlašćivanju, prikupljamo vještačenja ovlaštenih sudskih vještaka koji su procjenjivali vrijednost imovine. Kada završimo sva rješenja, onda pristupamo sklapanju sporazuma s vlasnicima i dalje ide isplata od JP Autoceste. Nemamo informacija kada će početi radovi na terenu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije