Profesionalni kuhar otkriva

Svi ih radimo: Najveće greške kod pripreme tjestenine

shutterstock
09.03.2020.
u 13:13

Svi imamo svoju metodu kuhanja tjestenine, ali nekih pravila ipak se treba pridržavati.

Neki kuhaju tjesteninu da bude 'al dente', neki pak vole malo raskuhanu, a gotovo nitko se ne vodi preporučenom količinom po osobi. Ipak, nekih pravila kod kuhanja tjestenine bi se trebali držati, a ponati kuhar ih je otkrio za Metro.co.uk. 

Guido Pedrelli, osnivač Nonna Box-a, kaže kako je najgora stvar koju ljudi rade kod kuhanja tjestenine dodavanje ulja u vodu u kojoj se kuha.

"Postoji mit da ćete dodavanjem ulja u vodu za kuhanje tjestenine spriječiti da se ona zalijepi, ali to nije istina. Ulje i voda se ne mogu 'spojiti' niti pomiješati. Ulje neće ni doprijeti do tjestenine sve do cijeđenja, ali to će spriječiti umak da se stopi s tjesteninom."

"Napravite više štete nego koristi. Samo trebate miješati tjesteninu lagano i često dok se kuha. Jedino što treba dodavati u vodu je sol."

Još neka pravila koja iznenađuju mnoge su da umak bolognese ne biste trebali posluživati uz špagete već uz tagliatelle, da piletina nikako ne ide uz tjesteninu i da umaka treba stavljati samo malo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije