poslužite uz sladoled

Kolač od slatkih jabuka zapečenih s pudingom

kolač s jabukama
Shutterstock
20.05.2024.
u 08:24

Mirisi slatkih jabuka u vašem domu

Kolač od jabuke s pudingom tradicionalno je jelo koje se sprema u pećnici. Kolač od jabuke podsjeća na guste pudinge kuhane na pari, koji su se prije češće spremali,a mi smo sigurni da će se i vama svidjeti. Preporučujemo da kolač poslužite sa sladoledom od vanilije. 

Sastojci:

4 jabuke

120 g šećera

2 jaja

4 žlice brašna

2 žlice pudinga od vanilije

šećer u prahu

sladoled

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite vatroslavnu posudu. U lonac stavite jabuke, oguljene i narezane na kriške, 60 g šećer i 2 žlice hladne vode. Miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, piše Skuhaj.hr.

ojačajte na srednju vatru, kuhajte povremeno miješajući, oko 10-12 minuta dok jabuke ne omekšaju. Ulijte u priremljenu posudu. Mikserom razmutite jaja, postepeno dodavajte 60 g šećera, tucite dok smjesa ne postane gusta. Prosijte brašno i puding zajedno preko smjesa jaja. 

Žlicom rasporedite smjesu po jabukama. Pecite 20 minuta ili dok se porumeni. Na kraju pospite šećerom u prahu. Poslužiti možete uz kuglicu sladoleda od vanilije ili šlagom. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije