izbor i imenovanje

Povjerenstvo izglasalo nove funkcije za Dragana Miokovića i Jelku Miličević

20.05.2024.
u 17:28

Povjerenstvo za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta danas je izglasalo i predložila Zastupničkom domu da na sjednici 28. svibnja potvrdi imenovanje novog predsjedatelja doma Dragana Miokovića, a razriješi dužnosti dosadašnju predsjedateljicu Mirjanu Marinković-Lepić.

Za ovu odluku glasovalo je osam članova Povjerenstva, dok su Mioković i Eldar Čomor bili suzdržani.

Ako Zastupnički dom odobri imenovanje Miokovića, izjavio je Feni da će se kao novi predsjedatelj zalagati da se u Zastupničkom domu poštuje Ustav i Poslovnik o radu doma.

- Također, u kontaktu s Vladom FBiH inzistirat ću da što više važnih zakona, koji su već najavljeni, dođe na usvajanje u Zastupnički dom. Prije svega, to se odnosi na set fiskalnih zakona, te izmjene i dopune Kaznenog zakona FBiH i zakon o zaštiti od nasilja. To što prije mora doći na zastupničke klupe – poručio je Mioković nakon sjednice Povjerenstva.

Osim njegovog imenovanja na današnjoj sjednici Povjerenstvo je potvrdilo prijedlog da Jelka Miličević bude izabrana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, što također mora izglasati Zastupnički dom.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva financija donijela zaključak kojim se utvrđuje prijedlog za imenovanje Jelke Milićević za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH. Miličević se imenuje na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je bio imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.

U prošlom mandatu Miličević je obavljala funkciju federalne ministrice financija i dopremijera Federacije BiH.

Povjerenstvo je izglasalo i to da će za glavnog federalnog revizora i njegovog zamjenika biti raspisan natječaj, a u okviru ramatranja prve točke dnevnog reda današnje sjednice Marin Vukoja je predložen za suca Ustavnog suda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije