Željzenice RS

Strojovođa pokušao da koči, ali automobil se nije udaljio

sdada
12.03.2017.
u 13:37

Iz Željeznica Republike Srpske izrazili su duboko žaljenje zbog jutrošnje nesreće u dobojskom naselju Grabovica, u kojoj je stradao bračni par iz Stanova i njihova 17-godišnja kćerka.

Na mjesto nesreće su, kako dodaju u priopćenju, odmah izašle komisije Željeznica RS-a s nadležnim organima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, ekipama hitne pomoći i vatrogascima. 

Utvrđeno je da je strojovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo da koči, ali putnički automobil nije prešao preko putnog prijelaza. 

Tvrde da je putni prijelaz na kojem se dogodila nesreća obilježen „Andrejevim krstom“ i prometno-signalnim znacima, a vlak se kretao po utvrđenom redu vožnje. 

U priopćenju se dodaje i da su strojovođa na licu mjesta urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom će biti utvrđena odgovornost svih sudionika ovog slučaj. 

Alkotestovi pokazali su negativan rezultat kod strojovođe, a željeznički promet na ovom dijelu pruge uspostavljen je jutros u 8.22 sati. 

Iz Željeznica RS-a su pozvali sudionike u prometu da zbog osobne i opće sigurnosti poštuju prometne propise.

Supružnici Stavica (1971.) i Zlatko (1966.) Đedovac te njihova 17-godišnja kćerka smrtno su stradali u sudaru teretnog voza i automobila „pasat“ u naselju Grabovica kod Doboja.

Druga kćerka (1999.) je nakon nesreće iz dobojske bolnice, prebačena u Sveučilišno klinički centar Banja Luka, u komi je i njeno zdravstveno stanje je zasad neizvjesno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije