stroge mjere

Solak pojasnio: Samo djeca s poteškoćama mogu kratko izaći, ostali ne!

djeca
27.03.2020.
u 12:00

Direktor Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak pojasnio je mjeru zabrane izlaska djece zbog koronavirusa rekavši kako je to dozvoljeno samo djeci s poteškoćama u razvoju, ali uz određena ograničenja. 

Opet, ostaje pitanje zašto tako nisu tretirana sva djeca. Brojnim roditeljima nije potpuno jasna odluka koja se odnosi na izlaske djece dok traje pandemija koronavirusa.

Pitaju se što da rade roditelji koji žive u zgradama i nemaju dvorište u koje njihova djeca mogu kratko izaći vani, kao ona koja žive u kućama. Mogu li automobilom s djecom otići na neko izolirano mjesto u prirodi, na planinu, u šumu, poštujući sve mjere zaštite i izolacije od druge djece?, piše Klix.ba. 

Predsjednik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak je za Klix pojasnio da se izdane mjere moraju poštivati i da djeca ne smiju izlaziti vani sve dok traje pandemija koronavirusa. Dodao je kako nitko ne može otići ni na izolirano mjesto, jer uvijek postoji rizik od grupiranja koje je trenutno strogo zabranjeno.

"Ni nama nije drago što najmlađi trebaju biti zatvoreni u svojim domovima, ali to je neophodna mjera kako bismo ih zaštitili od širenja zaraze s obzirom na to kako je to također osjetljiva kategorija, kao i starije osobe. I roditelji koji žive u kućama i puste djecu u dvorište, naravno da policijski službenici neće ući u privatni posjed i kažnjavati ih, ali neka razmisle koliko je i to sigurno zbog toga što je virus svuda oko nas i nitko ne jamči da je dijete sigurno", pojasnio je Solak.

On je dodao kako je izuzetak napravljen samo za djecu s poteškoćama u razvoju koja zbog održavanja svojih motoričkih sposobnosti moraju imati fizičke aktivnosti.

"Ta djeca mogu s roditeljima u krugu od 50 do 100 metara ispred zgrade izaći i prošetati, policijski službenici ih neće naravno kažnjavati, ali i oni se smiju zadržati jako kratko i moraju poštivati sve epidemiološke mjere. Dakle i djeca i roditelji moraju imati rukavice i masku", zaključio je Solak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije