inicijativa

Škola u Novoj Biloj dobila novu sekciju - malu školu puhača

27.03.2018.
u 09:30

Aktivno sviranje glazbenih instrumenata ima mnoge pozitivne učinke na razvoj mladih. Dugotrajno učenje sviranja instrumenata poboljšava mnoge sposobnosti. Glazba je tijekom povijesti u mnogim civilizacijama imala važnu ulogu u odgoju mladih. Na inicijativu ravnatelja OŠ “Nova Bila”, a u suradnji dviju institucija iz Nove Bile, tj. Osnovne škole “Nova Bila” i Hrvatskog kulturnog centra, početkom veljače počela je s radom i sekcija male škole puhača. Hrvatski kulturni centar Nova Bila osigurao je instrumente i prostor, a voditelji sekcije su ravnatelj OŠ “Nova Bila” Josip Popović i Filip Udovčić. Cilj ove sekcije nije educirati profesionalne glazbenike nego glazbene amatere te pružiti mogućnost svim zainteresiranim učenicima OŠ “Nova Bila”, bez obzira na njihove glazbene sposobnosti, glazbeno predznanje i socijalne prilike, aktivno se baviti glazbom. Mnogi poznati glazbeni profesionalci svoju ljubav prema glazbi i talent otkrili su upravo sudjelujući u radu ovakvih orkestara.

Polaznici će moći razvijati mnoga znanja i vještine, kao što su tehnike sviranja instrumenta, razvijanje osjećaja za tempo i ritam, savladavanje čitanja notnoga pisma i osnove glazbene teorije. Svirajući u orkestru razvijaju se i vještine timskoga rada, discipline i međusobnog uvažavanja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?