Brčko

Ruski veleposlanik napustio svečanost nakon Sattlerovog govora

09.03.2022.
u 14:26

Na svečanosti povodom 22. godišnjice Brčko distrikta BiH desio se diplomatski incident u kojem je sudjelovao ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov.

Iz Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH saopćili su kako su revoltirani zbog toga što, kako kažu, gostoprimstvo organizatora nije ispoštovao šef delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler.

On je, kako kažu iz veleposlanstva, u svom govoru tijekom svečane akademije neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koji nemaju nikakve veze sa spomenutom temom.


"Nažalost, u takvim okolnostima bili smo primorani napustiti događaj. Čestitamo rukovodstvu i građanima Brčkog važan datum i vjerujemo da će se naša praktična suradnja razvijati ubuduće", naveli su oni.


Iako nije navedeno, pretpostavlja se da je Sattler govorio o agresiji Rusije na Ukrajinu.
Sattler je na svom Twitter profilu objavio fotografije iz Brčkog, ali nema navođenja izrečenog, što je povrijedilo Kalabuhova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?