Mostar Move Week: Edukativno predavanje o štetnosti ekrana i važnosti kretanja

22.05.2024.
u 14:33

Edukativno predavanje o štetnosti ekrana i važnosti kretanja kod djece i mladih održat će se u ponedjeljak, 27. svibnja, s početkom u 19 sati u maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepan Kosača, u sklopu Mostar Move Weeka.

Ove dvije teme kao svakodnevnu stvarnost u kojoj djeca i mladi provode sve više slobodnog vremena pasivno, i to najčešće ispred ekrana, prepoznale su Udruge "Zdrav život – KINEZIS", Laboratorij sreće, Udruga za Down sindrom Mostar i ustanova Dječji vrtići Mostar.

Kako navedeno utječe na psihofizički razvoj djece, što roditelji mogu učiniti, jesu li ekrani uistinu štetni, kao i zašto je važno kretati se, govorit će predavači pedijatar - endokrinolog i dijabetologprim dr. Željka Bilinovac, kineziolog prof. dr. sc. Franjo Lovrić i spec. kliničke psihologije Ivana Granić Galić.

Ova aktivnost realizira se u sklopu projekta "PokreniMO Trimušu", zahvaljujući  projektu "Mostar – Prostori koji pokreću", a koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uz potporu i implementaciju lokalnih organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina, udruga NEŠTO VIŠE, Agencija lokalne demokratije Mostar i OKC Abrašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije