Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Recept za najsočniju pečenu piletinu - brzi ručak za cijelu obitelj

17. rujna 2020. u 08:40 0 komentara 586 prikaza
Foto: StockFood

Ne znate što biste skuhali za ručak, a želite neko brzo i zasitno jelo? Jednostavni recept koji će razveseliti nepca svih ljubitelja piletine donosi Zadovoljna.hr

SASTOJCI (za 4 osobe): 

- 450 grama piletine
- 100 grama brašna
- 2 limuna
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica papra
- svježi peršin ili malo bosiljka

PRIPREMA:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu narezanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina.

3. Narežite jedan limun na kriške.

4. U većoj tavi i na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i zapecite nekoliko minuta na svakoj strani dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Okrenite piletinu, ulijte pileći temeljac, maslac, češnjak i kriške limuna. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite još 15-ak minuta. Poslužite piletinu uz prilog po želji i s umakom iz tave u koji možete dodati malo nasjeckanog peršina ili bosiljka.

Savjet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.