Prognoza

Proljeće u pravom jeku, sljedećih dana dnevne temperature i do 28°C

30.03.2016., Zagreb - Gradska svakodnevica u parku Zrinjevac. Suncano vrijeme s temperaturama zraka preko dvadeset stupnjeva ozivjelo je park Zrinjevac. Mnogobrojni setaci uzivali su u ljepotama parka, neki su se odlucili odmoriti na klupama a neki cak i
02.04.2016.
u 07:00

Nakon hladnijih dana s početkom proljeća, posljednjih dana sve je toplije i toplije. S time da meteorolozi najavljuju kako će idućih dana temperature još više rasti. Tako su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda već za danas najavili temperature koje će se kretati do 25 stupnjeva, piše Večernji list BiH.

Sve toplije

Tako će danas biti umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se prijepodne u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. Manje oblaka, a više sunca očekuje se u Hercegovini i na istoku Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, a na trenutke i pojačan, sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će između 5 i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 Celzijevih stupnjeva. Što se tiče nedjelje, prema prognozi, ponegdje bi moglo pasti i malo kiše, ali je najvjerojatnije kako ćemo kišu dočekati tek krajem sljedećeg tjedna. Tako će prekosutra biti umjereno oblačno i sunčano. Tijekom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura bit će između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna između 16 i 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 stupnjeva. S početkom sljedećeg tjedna, temperature će samo rasti. U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 11, na jugu zemlje od 10 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stupnjeva Celzijevih.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 12, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stupnjeva. Prema dugoročnoj prognozi, sredinom sljedećeg tjedna prodor tople zračne mase s juga uvjetovat će novi rast temperature zraka.

Povoljno za poljoprivrednike

Očekivane maksimalne dnevne temperature kretat će se između 20 i 28 stupnjeva. U razdoblju od petka pa do 11. travnja moguće su oborine koje bi trebale biti nešto intenzivnije u petak. FHMZ je objavio i agroprognozu za razdoblje do 11. travnja. Tako će u sljedećem tjednu prevladavat uglavnom suho, sunčano i toplo vrijeme koje će omogućiti nesmetano obavljanje proljetnih sjetvenih radova. Trenutačno stanje obradivog poljoprivrednog tla je umjereno vlažno i vrlo povoljno za pripremu i sjetvu, tako da iduće dane treba iskoristiti za obavljanje aktualnih radova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?