TRAGEDIJA NA A4

Preživjeli Poljak: Ne sjećam se trenutka nesreće. Boli me glava, bole me prsa dok dišem

06.08.2022.
u 17:18

Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa nalazi se u KB Dubrava.

Upoljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, dok su trenutno na liječenju 32 osobe, a 12 osoba je smrtno stradalo. U OB Varaždin na liječenju je 11 osoba, u ŽB Čakovec dvije, a po šest u tri zagrebačke bolnice.
Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa nalazi se u KB Dubrava.  – Boli me glava, bole me prsa dok dišem. I noga mi je ozlijeđena. Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu. Ne sjećam se trenutka nesreće, rekao je za 24sata Roman Wilenski. S njim je nakon presice razgovarao i ministar Beroš.
Kako nije bilo prevoditelja uspio je tek pokazati na mjesta koja ga bole i gdje je ozlijeđen. Za 24sata je rekao da nije najbolje znao ljude iz autobusa.

Beroš o ozlijeđenima

- Došao sam i u KBC Zagreb zahvaliti osoblju na svemu što su napravili. KBC je zaprimio 6 bolesnika, od čega je jedan preminuo. Od ostalih pet, četvero je teško ozlijeđeno, a jedan je lakše ozlijeđen. S njim sam i pričao, a njemu su djelatnici omogućili da razgovara sa svojom obitelji u Poljskoj što je njemu bilo bitno - izjavio je Beroš o ozlijeđenima. -  U ranim jutarnjim satima zaprimili smo stradalnike iz poljskog autobusa. Jedan je, nažalost, preminuo tijekom obrade. Četvero je ujutro ušlo u operacijsko liječenje, a dvoje je još uvijek na operaciji. Peti pacijent je lakše ozlijeđen - kazao je liječnik Antabak. Ustvrdio je kako je četvero teško ozlijeđenih zadobilo ozljede opasne po život, te da ih se dvoje od četvero trenutno nalazi na intenzivnoj njezi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?